Main content

 • Advies (loonheffingen)

  Advies (loonheffingen)

  Bij Courdid adviseren en begeleiden we jou als werkgever met alle fiscale en sociaal zekerheidsrechtelijke aspecten rond werknemers in dienstverband. We zijn geen adviseurs aan de zijlijn, maar specialisten die ervaring en visie meebrengen. Op zoek naar inventieve oplossingen om fiscale kansen optimaal te benutten en risico’s te vermijden.

  Het is hierbij belangrijk dat wij je goed leren kennen, zodat we ons kunnen inleven in jouw vragen en een advies kunnen geven dat echt in jouw belang is. En inventieve, maar ook praktische oplossingen kunnen bieden waar je verder mee komt. Denk aan een rekenmodule voor de nieuwe werkkostenregeling, de loonheffingenvraagservice en loonheffingenscan. Verder kun je op ons rekenen als het gaat om afvloeiingsregelingen, dienstbetrekkingsproblematiek, fiscale procedures, het actualiseren van arbeidsvoorwaarden, het opstellen, optimaliseren en implementeren van managementparticipaties en nog veel meer. Waarbij onze focus ligt op de expat markt en internationaal opererende werknemers.

  We verleggen letterlijk en figuurlijk onze grenzen om het best mogelijke advies te geven en om tot de best mogelijke oplossing te komen.

 • Expat Tax Services

  Expat Tax Services

  Wanneer je werkt met expats komt er als werkgever veel op je af. Wat zijn de fiscale voor- en nadelen? Komt de werknemer in aanmerking voor de 30%-regeling? Hoe zit het met ontslagvergoedingen? Bij Courdid scheppen we inzicht, overzicht en duidelijkheid. Alles om je te helpen de juiste keuzes te maken in complex ogende fiscale situaties.

  Internationaal opererende werknemers nemen kansen, maar zeker ook uitdagingen met zich mee. Denk aan bijzondere payroll verplichtingen, zoals het in een ander land moeten afdragen van sociale verzekeringspremies en afwijkende beloningsafspraken omdat er een ‘tax equalisation beleid’ geldt. Of gewoon omdat er comfort geboden moet worden aan de expat waarbij volledige internationale fiscale controle de norm is. Maar al lijkt de situatie complex en de (internationale) gevolgen niet te overzien, Courdid spreekt heldere taal en komt met praktische oplossingen. Hiervoor gaan we grensverleggend ver.

 • Expat payroll

  Expat payroll

  Salarisadministraties en expat payrolling voor nationale en internationale ondernemingen. We zijn er gek op. En goed in, dat ook. Ons hart gaat sneller kloppen van een juiste loonstrook, tijdige salarisbetalingen en overzichtelijke rapportages, echt waar.

  De kans is groot dat jouw hart minder snel gaat kloppen als het over salarisadministratie ofwel payroll gaat. Dat is ook nergens voor nodig. Bij Courdid is het in goede handen. Zeker voor internationaal opererende werkgevers is het verzorgen van een juiste payroll vaak een complexe zaak. Het vereist specialistische en up-to-date kennis. Denk hierbij aan de juiste toepassing van de 30%-regeling en de check of de werknemer wel volledig in Nederland is belast.
  Je wilt volkomen kunnen vertrouwen op een correcte en tijdige salarisverwerking en administratie: een juiste loonstrook, tijdige salarisbetalingen en overzichtelijke rapportages. En het liefst hoor je vooraf wat je dat gaat kosten. Wij snappen dat als geen ander en bieden inzicht en overzicht. Niet alleen voor werknemers die grensoverschrijdend werken (expatriate payroll) maar ook voor bestuurders en commissarissen (executive payroll).

 • Expat immigratie

  Expat immigratie

  Courdid neemt alle zorgen uit handen en zet met veel plezier een stap extra om jouw positie als werkgever te verbeteren. Ook bij immigratie vraagstukken. Zo zijn we altijd up-to-date van het beleid en de wet- en regelgeving en bedenken we oplossingen die staan als een huis.

  Het Nederlandse vreemdelingenbeleid stelt bedrijven in staat om hoogopgeleid personeel van buiten de Europese Economische Ruimte en Zwitserland aan te trekken. Om gebruik te maken van de zogenoemde kennismigrantenregeling moet je als erkend referent zijn toegelaten door de immigratie- en naturalisatiedienst. Courdid helpt je hierbij, evenals bij de aanvraag van de vergunning. Snel en persoonlijk. Maar boven alles vakkundig.

  Dit doen we ook voor werkgevers die vreemdelingen van buiten de Europese Economische Ruimte en Zwitserland werk willen laten verrichten en geen erkend referent zijn. Hier is meestal een tewerkstellingsvergunning voor nodig. Courdid regelt deze vergunningen en die van de gezinsleden. Door niet altijd de gebaande paden te volgen, maar ook op zoek te gaan naar nieuwe wegen en alternatieven, binnen het wettelijke speelveld. We zien mogelijkheden waar je ze niet direct verwacht en verrassen je graag met inventieve oplossingen die doel treffen.
  Verder geven wij onder meer advies op het gebied van vrij dienstenverkeer binnen de EU, de ICT-procedure, het starten van een bedrijf in Nederland, het volgen van trainingen en het bijwonen van business meetings. Wij verzorgen de aanvragen en begeleiden je tijdens de gehele procedure.

 • Opleidingen

  Opleidingen

  Wij werken met plezier en vanuit een innerlijke motivatie om van elke dag te leren en het elke dag beter te doen. Deze motivatie stoppen wij ook in onze adviezen, opleidingen en presentaties.

  Courdid verzorgt onder andere nationaal en internationaal belastingadvies op het gebied van arbeidsvoorwaarden en arbeidsrelaties. Verder zetten we onze expertise in voor commerciële partijen die zelf cursussen en opleidingen verzorgen. Denk aan Kluwer, SDU, Post Academisch Onderwijs Belastingwetenschap en HR Academy. We verzorgen ‘inhouse’ opleidingen en presentaties: speciaal op maat gemaakt voor een selecte groep van werknemers. En we verzorgen verschillende soorten presentaties en opleidingen voor kleine groepjes. Zowel bij ons als op je eigen kantoor.

 • Interim

  Interim

  Je organisatie kan om meerdere redenen tijdelijk extra mankracht nodig hebben. We verdiepen ons graag in je vraag en de uitdagingen waar je voor staat. Alleen dan kunnen wij je helpen met oplossingen waar je geen omkijken naar hebt.

  Soms heb je behoefte aan tijdelijk extra mankracht. Bijvoorbeeld omdat je met specifieke (implementatie) projecten bezig bent, zoals de werkkostenregeling. Of omdat er tijdelijk minder personeel op je afdeling aanwezig is: denk aan een reorganisatie of zwangerschapsverlof.

  Bij Courdid werken we met mensen die niet alleen de markt maar ook jou als opdrachtgever graag door en door kennen. Zodat we met de juiste versterking komen waar je echt wat aan hebt. Zowel voor op fiscale afdelingen, ter ondersteuning van loonbelastingvraagstukken, als op HR-afdelingen. Denk hierbij aan international mobility, immigratie, compensation en benefits.

  Wacht niet te lang en neem vrijblijvend contact met ons op via 070-315 34 70 of info@courdid.com.

 • Relocation Services

  Relocation Services

  Verhuizen naar een ander land is een spannende aangelegenheid. Er komt veel op je af en er moet ontzettend veel geregeld worden. Hoe fijn is het dan als je geholpen wordt door een professioneel en betrokken team. Courdid heet je alvast van harte welkom.

  Er komt veel kijken bij een verhuizing naar een ander land. Het brengt niet alleen veel verhuisdozen met zich mee, maar ook veel inspanning en geregel. Zowel voor jou als voor je werkgever. Courdid doet er alles aan dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en je zo veel mogelijk te ontzien. Met onze Relocation Services helpen we je bij het vinden van een passende woonaccommodatie, een goed dekkende zorgverzekering, het openen van een Nederlandse bankrekening, het vinden van de perfecte school voor de kinderen en nog veel meer. Alles om ervoor te zorgen dat jij je volledig kan richten op je nieuwe baan in Nederland.

  Ons enthousiaste en betrokken team weet alles over werken en wonen in Nederland. Je kan rekenen op professionele adviseurs die jou (en je familie) ondersteunen om je zo snel mogelijk aan te passen aan je nieuwe leef- en werkomgeving. We bieden drie, vooraf vastgestelde, Relocation Service pakketten. Voor op maat gemaakte oplossingen kan je extra diensten toevoegen. Welkom in Nederland. Onze deur staat alvast open.

 • 30%-regeling (30% ruling)

  30%-regeling (30% ruling)

  Net als jij houden wij niet van teveel betalen en willen we het onderste uit de financiële kan halen. Bijvoorbeeld met het toepassen van de 30%-regeling. Waarmee je 30% van het loon belastingvrij kan vergoeden. Dat laten we ons niet twee keer vertellen natuurlijk.

  Als je als werkgever een buitenlandse werknemer in dienst neemt die in Nederland belastingplichtig wordt, dan kunnen bepaalde extra kosten (extraterritoriale kosten) onbelast vergoed worden. In plaats van het vergoeden van de werkelijke extraterritoriale kosten kan je onder voorwaarden maximaal 30% van het loon belastingvrij vergoeden. Hiervoor is het niet nodig dat er ook kosten worden gemaakt. Courdid regelt snel en effectief de aanvragen bij de Belastingdienst. Neem contact met ons op, we doen je graag een scherp voorstel.

 • Aangifte inkomstenbelasting

  Aangifte inkomstenbelasting

  Veel mensen vinden aangiftes maar gedoe. Het is ook niet niks. Laat staan als je hier als expat werkt of als werkgever personeel uit het buitenland in dienst neemt, of uitzendt naar het buitenland. Je zou er stress van krijgen. Gelukkig hebben wij daar geen last van.

  Aangiftes van expats en werkgevers met buitenlands personeel zijn zeer complex en moeten vaak in meerdere landen worden ingediend. Courdid verzorgt je aangiftes op een betrokken en professionele manier, waar ook ter wereld. Bel vandaag nog voor een scherp voorstel. Of je nu één aangifte inkomstenbelasting hebt of meerdere, we helpen je graag van je aangiftestress af.